Paraolimpijac poginuo tokom utrke u Riju

Iranski paraolimpijac poginuo je tokom biciklističke utrke na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janieru.

Bahman Golbarnedzad, 48-godišnji sportaš i veteran iračko-iranskog rata, stradao je nakon pada za vrijeme cestovne utrke prilikom spusta niz brdo, a u nesreći je slomio vrat i usprkos brzoj intervenciji liječnika uz stazu, nije preživio.

Golbarnezhad, koji se natjecao i u Londonu prije četiri godine, bio je jedini iranski biciklist u Riju, a prije nekoliko dana je osvojio 14. mjesto u utrci na kronometar. Bile su ovo njegove druge POI.

Start cestovne utrke bio je na plaži Pontal, a veći dio rute bio je kao i za vrijeme olimpijske utrke koja je bila iznimno teška i zahtjevna.

Prva smrt na Igrama od 1960. godine

Ovo je ujedno prva smrt u službenom natjecanju na ljetnim ili zimskim olimpijskim i paraolimpijskim igrama još od 1960. kada je danski biciklist Knud Enemark Jensen stradao na Igrama u Rimu.

Čelnici iranskog sporta i paraolimpijskog saveza izrazili su sućut obitelji i poručili da će Golbarnedžadovo ime ostati upisano u povijest paraolimpizma te zemlje. Iranska zastava i zastava Svjetske paraolimpijske federacije u olimpijskom selu spuštene su na pola koplja.

(Index.hr)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*