Vrlo rijetka pojava: U Bijeljini se rodila beba “fenomen”

Dunja je beba koja je lijepa, zdrava, sa rumenim obrazima i dva prednja zubića. Da. Dobro ste pročitali.

Naime, u bijeljinskoj bolnici “Sveti vračevi” prirodnim putem majka Natalija Savić je 10. septembra oko 1:45 na svijet donijela blizance. Kćerku Dunju i sina Damjana.

Dežurni doktor Milivoje Pelemiš (ovom prilikom porodica Savić mu se zahvaljuje) ni slutio nije da će tad poroditi jako neobičnu bebu. Nakon porođaja babice su male blizance odnijeli u prostoriju za bebe.

“Kada sam se porodila, babica je moje blizance odnijela u prostoriju za bebe. Nakon nekog vremena, vjerovatno kad su ih babice pregledale, onda su primjetile, te mi saopštile da sam rodila bebu “fenomen”, koja ima prednje zubiće, i to, dva prednja zubića u donjoj vilici”, ispričala je za portal InfoBijeljina ponosna majka Natalija, koja dodaje da je ostala u čudu jer do tada nije čula tako nešto.

Natalija kaže da nije mogla ni sanjati da će na svijet donijeti djecu koja su po nečemu specifična.

“Svako od nas je drugačiji, nadaren za ovo ili ono, ali da se od samog rođena razlikujete od ostalih i to pozitivno, je baš rijetko i posebno” rekla je majka.

Koliko je to česta pojava?
Zubi sa kojima se dijete rodi, zovu se natalni zubi. Radi se o pojavi na svakih 2.000 do 3.000 beba. Zubi se obično se nalaze u donjoj vilici i njihov korijen je mali i nestabilan. Ovi zubi nisu u vezi sa nekim određenim zdravstvenim problemima.

(Fokus.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*