Pretresi na području Tuzlanskog kantona

Postupajući po naredbi Općinskih sudova Tuzla, Živinice i Gračanica, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) su u saradnji sa policijskim službenicima Uprave policije (PU Tuzla, PU Živinice, PU Gračanica, PU Gradačac i JP za podršku) dana 22.09.2016. godine izvršili pretrese stambenih i pomoćnih objekata, pmv. i osoba na 8 lokacija na području: Tuzle, Živinica i Gračanice. Prilikom pretresa lica H.Č. rođen 1962. godine u Živinicama pronađeno je 15 kg rezanog duhana, više kutija filtera za pakovanje duhana, rezači za duhan, kao i mašinice za pakovanje. Pronađena roba je oduzeta i predata Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

Na području Gračanice izvršen je pretres lica: O.O. rođen 1994., N.S. rođen 1983., A.N. rođen 1966. i F.Đ. rođen 1970. svi iz Gračanice, kom prilikom su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: ručni bacač M-80 „Zolja“, jedna poluautomatska puška (skraćena cijev), skraćena puška M-48, poluautomatska puška, automat M-53, automat „Zagi“, automatska puška M-70“, dvije puške sa drvenim kundakom, 800 komada municije različitog kalibra, veća količina osušene zeljaste materije koja svojim izgladom asocira na opojnu drogu Cannabis i više tableta opojne droge Exstazi.

Nakon pretresa navedena lica su lišena slobode i privedena u služene prostorije na kriminalističku obradu, nakon koje će N.S, A.N. i F.Đ. biti predati nadležnom Tužilaštvu uz Izvještaj o počinjenim KD iz čl. 238. KZ FBiH „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i KD iz čl. 371. „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ na dalje postupanje, dok će protiv O.O. Tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o počinjenom KD iz čl. 239. KZ FBiH „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

(MUP TK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*