Novi bilans napada na Halep: 86 poginulih, preko 200 ranjenih

Prema najnovijim informacijama, najmanje 86 osoba je poginulo a preko 200 ljudi je ranjeno, u zračnim napadima izvedenim u različitim dijelovima sirijskog Halepa, koji su pod kontrolom sirijske opozicije, javlja Anadolu Agency (AA).
Službenik civilne zaštite u Halepu Necip Ensari, za AA je potvrdio kako ruski i avioni vojske Bashara al Assada izvode žestoke zračne napade na pojedina naseljena mjesta pod blokadom sirijskog režima, na sjeveru zemlje.

Prema informacijama koje je podijelio Ensari, poginulo je 12 osoba u mjestu Bab, koje je pod kontrolom terorističke organizacije ISIS. Dodao je da kada su u pitanju dijelovi grada pod kontrolom opozicione vojske u Bastekinu je poginulo 19, Ensariju osam, Lellesu 14, Katirciju sedam, Bab Al-Neyrabu šest, Kafr Hamri i Salihiyinu po pet, Maadiju tri, Tarik Al-Babu i Sahuru po dvije, Merceu, Karm Hamudu i Sejh Hadiru po jedna osoba.

Dodao je kako su ratni avioni bombardovali i dijelove grada Sukkeri, Sear i Mesekin Hanana, a tokom zračnih napada ranjeno je najmanje 200 civila.

Kako je javila sirijska novinska agencija SANA, režimske snage se spremaju za kopnenu akciju na istočni dio Halepa.

Snage odane režimu sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada pokrenule su snažne kopnene i zračne napade, nakon što je 19. septembra prekinuto primirje.

Akcijama Assadovog režima pruža podršku i Rusija.

 

(Vijesti.ba / AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*