Odobren upis za dodatnih 15 samofinansirajućih studenata

Na danas održanoj sjednici, kantonalna vlada je dala prethodnu saglasnost na Prijedlog Odluke Senata Univerziteta u Tuzli o izmjenama Odluke o broju studenata za upis u prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija, drugog i trećeg ciklusa studija nafakultete/Akademiju Univerziteta u Tuzli te utvrđivanju visine školarine i participacije u troškovima studija u akademskoj 2016/17. godini.

Radi se o upisu ukupno dodatnih 15 kandidata na prvi ciklus studija (kategorija samofinansirajućih studenata), koji su položili prijemni ispit udrugom upisnom roku ali nisu ušli u prvobitno planiranu kvotu i to na Filozofski fakultet, studijski program Pedagogija – Psihologija dodatnih 7 kandidata i Medicinski fakultet, odsjek zdravstvenih studija, studij sanitarnog zdravstva, dodatnih8 kandidata.

Vlada TK donijela je Odluku o izmjenama i dopuni Standarda i normativa visokog obrazovanjaTuzlanskog kantona. Izmjenama će biti postignuta kvalitetnija pokrivenost nastave, racionalizacija rada Univerziteta u Tuzli kao i brojne uštede.

Vlada je imenovala komisiju za ispitivanje uslova za početak rada i obavljanja djelatnosti visokog obrazovanja za Odjeljenje Univerziteta u Travniku na području Tuzlanskog kantona.

(RTV7)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*