Vijeće ministara BiH danas o Protokolu za osiguranje fitosanitarnih zahtjeva

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će danas na sjednici u Sarajevu Prijedlog protokola za osiguranje fitosanitarnih zahtjeva između Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, prilikom međusobnih isporuka proizvoda visokog fitosanitarnog rizika.

Prema najavi dnevnog reda, ministri će razmatrati i Nacrt sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Makedonije o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola sa Izvještajem o vođenju pregovora.

Pred ministrima će biti i Nacrt osnova za pokretanje pregovora za zaključivanje Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Savezne Republike Njemačke o prihvatanju projekata tehničke saradnje za 2013. godinu, te Inicijativa za pokretanje postupka za zaključivanje Sporazuma o socijalnom osiguranju između Bosne i Hercegovine i Kanade i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o socijalnom osiguranju između Bosne i Hercegovine i Kanade.

Na sjednici će biti i nekoliko nacrta odluka o ratifikaciji međunarodnih ugovora između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine za IPA II program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014. – 2020., ratifikacija Sporazuma o finansiranju programa aktivnosti prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Srbija za 2015. godinu između Bosne i Hercegovine, Evropske komisije i Vlade Republike Srbije.

Za dnevni red je predložen i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Kraljevine Maroko o uzajamnom ukidanju viza za nosioce diplomatskih, službenih i posebnih pasoša.

Vijeće ministara će, pored ostalog, razmatrati i Prijedlog odluke o prihvatanju organizacije i izvođenja NATO EADRCC vježbe otklanjanja posljedica katastrofe “Bosna i Hercegovina 2017”.

Za dnevni red sjednice predloženo je i nekoliko izvještaja i informacija, kao što su Informacija o procjenama i mogućnostima Bosne i Hercegovine po pitanju izbjegličke krize u regionu i Evropskoj uniji – izvori i način finansiranja zdravstvene zaštite izbjeglica – novi tekst, te Prijedlog pravilnika o izmjeni Pravilnika o cijeni ličnih dokumenata, najavljeno je iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*