Treći dan štrajka glađu radnika TTU-a

Radnici Tvornice transportnih uređaja Tuzla treći su dan u štrajku glađu. Zdravstveno stanje onih koji su se odlučili da na ovaj način skrenu pažnju na situaciju u kojoj se nalaze nije najbolja.

Desetak vidno iscrpljenih radnika Tvornice transportnih uređaja Tuzla, zatvorili su se u krug fabrike u ponedjeljak, kada su poručili da će izaći samo na nosilima hitne pomoći, ili ukoliko se pozitivno riješe njihovi zahtjevi. Za sada nije bilo liječničkih intervencija, iako je prema riječima predsjednika sindikata ovog preduzeća Mehmeda Terzića za to bilo potrebe.

Zahtjevi ovih radnika su uvezivanje radnog staža i uplaćivanje zaostalih potraživanja, a od predstavnika vlasti jedino ih je posjetio ministar industrije, energetike i rudarstva TK Srđan Mićanović, koji im je prema Terzićevim riječima rekao, nije mogao ništa obećati.

Kako su poručili radnici, od štrajka bi odustali i ukoliko bi se pojavila pismena garancija nadležnih kantonalnih i federalnih institucija, da će radnici nakon prodaje fabrike dobiti svoje zarađene plate, i da će im biti uvezan radni staž.

(RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*