Radijatori se zagrijavaju, u toku provjera ispravnosti sistema daljinskog grijanja

”Centralno grijanje” d.d. Tuzla u koordinaciji sa Termoelektranom ”Tuzla” Tuzla nastavlja aktivnosti na provjeri ispravnosti sistema daljinskog grijanja.

U toku jučerašnjeg dana su pokrenute pumpe mrežne vode u Termoelektrani ”Tuzla” Tuzla i ostvarena cirkulacije mrežne vode kroz magistralni vrelovod i dio vrelovodne i toplovodne mrežu te toplinske podstanice. Također je uključen i zagrijač mrežne vode u TE Tuzla i sistem stavljen u toplo stanje. Tokom noćni sati nisu evidentirani gubici u sistemu, odnosno magistralnom vrelovodu.

U rad je pušten i određeni broj toplinskih podstanica uz kontrolu ispravnosti rada svih elemenata kao i kućne instalacije grijanja. Ekipe poduzeća ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla i danas rade na provjeri sistema te vrše dopunjavanje objekata. Sve ove aktivnosti se rade u cilju posljednje provjere sistema daljinskog grijanja Tuzla za zvanični početak sezone grijanja 2016/2017.

Mole sve građane za razumijevanje i strpljenje tokom izvođenja svih aktivnosti kako bi se svi planirani radovi završili a poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. spremno dočekalo predstojeću sezonu grijanja 2016/2017.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*