Udruženje PIPOL: Prostor Odjeljenja za hematologiju i onkologiju u potpunosti adaptiran i rekonstruisan

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona „PIPOL“ u saradnji sa JZU UKC Tuzla krajem oktobra 2015.godine pokrenulo je projekat adaptacije i rekonstrukcije Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječje bolesti UKC-a TUZLA.

Razlog za pokretanje ove inicijative leži u činjenici da je Tuzlanski kanton  vodeći kanton u FBiH po broju oboljele djece i mladih od malignih oboljenja.

Nakon što su  u aprilu 2016. godine u zgradi Gradske uprave Tuzla potpisani ugovori o implementaciji projekta sa donatorima i izvođačima građevinskih radova, početkom mjeseca maja tekuće godine, počelo je izvođenje prvih građevinskih i drugih radova. Pet mjeseci kasnije, nakon završetka planiranih radova, prostor Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječje bolesti je u potpunosti adaptiran i rekonstruisan, u skladu sa savremenim građevinskim standardima kao i propisima u zdravstvu.

Odjeljenje će raspolagati sa pet bolesničkih soba koje će biti opremljne najsavremenijom opremom, igraonicom za okupacionu terapiju,  modernim   sanitarnim čvorovima, ljekarskom sobom, intervencijom te drugim neophodnim sadržajima u skladu sa savremenim propisima u zdravstvu.

Projekat „Adaptacija i rekonstrukcija Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla“  realizovan je pod pokroviteljstvom Grada Tuzla i deset društveno odgovornih kompanija sa područja Tuzlanskog kantona.

U narednim danima upriličit će se potpisivanje Zapisnika kojim će se svi realizovani radovi, ugrađeni materijali i oprema donirati  JZU UKC-u Tuzla u trajno vlasništvo, čime će biti završena prva faza implementacije projekta.

Ukupna vrijednost izvedenih građevinskih radova iznosi 100 000,00 KM, saopćili su iz PIPOL-a.

Uporedno s tim, Udruženje intenzivno radi i na opremanju Odjeljenja sa bolničkom opremom, namještajem, nabavci mobilijara neophodnog za uspješno funkcionisanje Odjeljenja, a planirano je da se sve aktivnosti okončaju najkasnije do kraja oktobra 2016. godine, nakon čega slijedi svečano otvorenje objekta.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*