(Video) ODB Tuzla: Uručeni ključevi nove kuće braći Mustačević

Na današnji dan prije 24 godine osnovan je 2. Korpus Armije Republike BiH koji je branio najveću slobodnu teritoriju.

Ovaj značajan datum Organizacija demobilisanih boraca grada Tuzle nije obilježila svečanom sjednicom nego posjetom svojim saborcima. Braći Mustačević, istaknutim demobilisanim borcima, koji žive u izuzetno nehumanim uslovima, danas su simbolično uručili ključeve novoizgrađene kuće. Novi dom Mustačevića izgrađen je zajedničkim radom pripadnika ODB-a, uz pomoć donatora i Grada Tuzle, koji je za ovu namjenu izdvojio 12.000KM.

Dodijeljena je i plaketa gradonačelniku Jasminu Imamoviću, za pomoć koju Gradska uprava i gradonačelnik kontinuirano pružaju u rješavanju problema demobilisanih boraca. Riječ je o najvećem priznanju ove organizacije, pod imenom ˝Zlatni štit˝, koju su po prvi put nekome dodjelili zbog zaštite prava boraca.

Predstavnici  Organizacije demobilisanih boraca Grada Tuzle dan osnivanja 2. Korpusa obilježili su i posjetom radnicima Tvornice transportnih uređaja koji već četvrti dan štrajkuju glađu u krugu fabrike. Na ovaj korak su se odlučili jer je među obespravljenim radnicima TTU-a veliki broj saboraca. Tokom razgovora pokušali su ih nagovoriti da odustanu od štrajka i da ne ugrožavaju svoju zdravlje, ali u tome nisu uspjeli. Radnici u štrajku glađu su istakli kako im mnogo znači posjeta ODB-a, te podsjetili da je ova organizacija jedna od rijetkih koja je uz njih od samog početka borbe za ostvarivanje radničkih prava.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*