Sloboda osvojila bod na Koševu

Sarajevo je na Koševu ugostilo Slobodu u utakmici 11. kola Premijer lige BiH, a na kraju nije bilo pobjednika (1:1).

Prvu kakvu-takvu šansu imali su domaći i to u šestoj minuti, kada je Crnkićev udarac zaustavio Pirić. Dobrih 20 minuta ništa se spektakularno nije dešavalo na Koševu, a u 30. minuti Mihojevićev udarac je blokirao Krpić. U 32. minuti iz dobre pozicije Hebibović gađa preko živog zida i preko gola. Sarajevo je krunisalo incijativu golom u 38. minuti. Ivetić je centrirao, a Ahmetović sjajno glavom zatresao mrežu bivšeg kluba, no nije želio da se raduje. Do kraja prvog dijela vrijedi istaknuti i udarac Hodžića, ali je Pirić uhvatio loptu iz drugog pokušaja. Sloboda je krenula odlučnije i hrabrije u drugo poluvrijeme i brzo je stigla do izjednačenja.

Igrala se 52. minuta kada je Krpić poput Ahmetovića zatresao mrežu bivšeg tima. Nakon toga, ritam igre kao da je malo opao, mada su incijativu očekivano imali domaći nogometaši, no teško su dolazili do prilika protiv u drugom dijelu dobro postavljene gostujuće ekipe.

Imao je Novaković sjajnu šansu glavom, ali je Pirić fantastično odbranio u 73. minuti, ali ostalo je 1:1 do kraja i ovaj bod puno je bitniji za goste, koji prolaze kroz određene turbulencije nakon odlaska predsjednika Azmira Husića i trenera Husref Musemića.

Sarajevo – Sloboda 1:1 (Ahmetović 38'/ Krpić 52’) Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Rustemović, Novaković, Sarić, Crnkić, Hebibović, Mihojević, Ćetković, Ahmetović, Ivetić. Sloboda: Pirić, Škahić, Krpić, Zeba, Subić, Grahovac, Hasanović, Ordagić, Todorović, Zec, Merzić.

(sportsport.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*