Obilježavanje Evropske sedmice sigurnosti i zdravlja na radu

U okviru obilježavanja Evropske sedmice sigurnosti i zdravlja na radu, koja traje do petka, 28. oktobra, Udruženje Atex – Tuzla uz pomoć prijatelja i partnera organizovali su danas javni skup, nakon čega je održano i predavanje stručnjaka o mjerenju i ispitivanju parametara eksplozivne prašine.

Aktivnosti obilježavanja Evropske sedmice sigurnosti i zdravlja na radu bit će završene svečanom sjednicom članova udruženja Atex koja je planirana za 28. oktobar tekuće godine.

Rafo Jozić, predsjednik Udruženja Atex pozvao je preduzeća, obrte, sindikate, inspekcije da im se pridruže u aktivnostima kako bi zajedno uticali na promjenu zakonskih regulativa koje se tiču sigurnosti i zaštite na radu u BiH.

Neusvajanje Zakona o sigurnosti i zdravlja na radu pokazuje i da je život radnika vrlo jeftin, naglašava Zvjezdan Karadžin profesor na odsjeku sigurnosti i pomoći na RGGF-u.

Za usvajanje odgovarajućeg  Zakona su stvorene sve pretpostavke. Postoje jasne upute a BiH je dužna da usvoji takvu regulativu ukoliko misli da se pridruži zemljama EU  .

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*