Održan sastanak sa predstavnicima omladinskih udruženja sa područja grada Tuzla

Gradonačelnik Tuzle,Jasmin Imamović,primio je  omladinska udruženja sa područja grada Tuzla. Ovaj sastanak je nastavak niza aktivnosti koje je Grad Tuzla preduzeo u cilju poboljšanja položaja mladih u Tuzli. Donesena je Odluka Gradonačelnika o pristupanju izradi Strategije prema mladima. Partner u procesu izrade Strategije prema mladima je Fondacija tuzlanske zajednice koja je u koordinaciji sa volonterima omladinskih udruženja sprovela istraživanje položaja mladih na području Grada Tuzle.

Gradonačelnik je prisutne predstavnike upoznao sa mjerama zapošljavanja mladih koje provodi Grad te objasnio važnost da mladi budu korisnici poticaja koje obezbjeđuje Grad Tuzla. Jedan od budućih koraka, prema riječima Gradonačelnika, je i formiranje Vijeća mladih grada Tuzla, za što incijativu trebaju pokrenuti pomenuta omladinska udruženja.

Mladi iz osam omladinskih udruženja ( AcUsticum, Multi, Revolt, Pozorište mladih, Mladi Tuzle, KUD Pasci, Odred izviđača Krin, Osmijeh za osmijeh) predstavili su ukratko svoj dosadašnji rad te istakli važnost partnerskog odnosa između omladinskih udruženja i lokalne vlasti.

Jedna od budućih aktivnosti Odjeljenja za sport, kulturu i pitanja mladih, koje djeluje u okviru Službe za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti je raspisivanje Javnog poziv za raspodjelu sredstava iz granta za projekte za mlade.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*