Prilika za bh. studente da steknu praksu u njemačkim kompanijama

Poziv za apliciranje za Program stipendija njemačke privrede otvoren je do 11. novembra, a u okviru toga studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od tri do šest mjeseci.

Cilj programa je da se studenti i apsolventi informiraju o organizaciji, poslovnim procesima i funkcioniranju velikih i uspješnih kompanija da bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz budući radni angažman u BiH.

U tom programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.

Program finansira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu. Program osigurava smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te mjesečni džeparac.

Program stipendija njemačke privrede provodi se već jedanaesti put na području BiH, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH (AHK BiH) kao lokalnog partnera programa.

– Apliciranje je moguće do 11.11. 2016. godine, a više informacija i online prijave su na web stranici www.stipendienprogramm.org – saopćeno je iz Predstavništva njemačke privrede u BiH (AHK BiH).

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*