Fondacija Asmir Begović u Londonu održala uspješnu donatorsku noć

U organizaciji Fondacije Asmir Begović sinoć je na Stamford Bridgeu održana donatorska večer “Večer s golmanima” u kojoj su uz golmana reprezentacije BiH učestvovali i golman Arsenala Petr Čech te nekadašnji reprezentativac Engleske David James. Na donatorskoj večeri je skupljeno 14.000 funti.

“Zadovoljstvo mi je biti dijelom ove večeri”, rekao je okupljenim novinarima Petr Čech. “Asmir radi sjajan posao s njegovom Fondacijom u Engleskoj i Bosni i Hercegovini i čast mi je da mogu pomoći”.

David James, koji je i sam osnovao fondaciju za pomoć siromašnima, je poručio kako je ponosan na period kojeg je proveo dijeleći svlačionicu sa Begovićem.

“Od prvog dana bilo je jasno se da Asmir ima veliki talent, ali i da je vrijedan radnik i golman koji uživa u fudbalu”, kazao je James.

“Drago mi je da mu se ispunila želja da kroz Fondaciju pomogne onima kojima to najviše treba, pogotovo u njegovoj domovini”.

Asmir Begović se zahvalio sponzorima, bez kojih rad Fondacije ne bi bio moguć, ali i svim posjetiocima i donatorima.

Fondacija Asmir Begović osnovana je 2013. godine s ciljem da pomogne obnovu i izgradnju rekreacijskih i sportskih objekata u Bosni i Hercegovini i Engleskoj.

Cilj je potaknuti djecu da budu aktivna, vode zdrav život i učestvuju u sportskim aktivnostima.

beg2 beg1

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*