Beograd: Ročište o priznavanju presude Novaku Đukiću

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da bude održano ročište na kojem će se odlučivati o priznavanju presude Suda BiH generalu Vojske RS Novaku Đukiću za slučaj “Tuzlanska kapija”.

Iz tima odbrane kažu da Sud BiH izbjegava da dostavi dokumentaciju o tom suđenju, na osnovu koje bi sud u Beogradu trebalo da utvrdi da li je general Đukić imao pravedno suđenje za slučaj “Tuzlanska kapija”, u kojem je osuđen na 20 godina zatvora.

“Generalu Đukiću nanesena je velika nepravda, jer je osuđen na osnovu paušalnih i velikim dijelom netačnih dokaza, uz brojne predrasude i pretpostavke, te niz proceduralnih propusta”, navode u timu odbrane.

Posebno problematično za odbranu je bilo svjedočenje balistačara Berka Zečevića, koje je najviše i uticalo da general Đukić bude osuđen. Zbog toga su u timu odbrane i podnijeli krivičnu prijavu protiv Zečevića.

Milorad Ivošević, član tima odbrane generala Đukića, rekao je da je sud u Srbiji tražio od Suda BiH da mu dostavi cijeli predmet, jer odbrana tvrdi da su tu povrijeđena ljudska prava.

“Sud u Beogradu odlučit će danas da li ostaje kod toga da traži kompletan spis jer bez toga ne može da odluči o priznavanju presude Suda BiH”, rekao je Ivošević.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*