Baggi stiže u Palmu!

Dvije najpozantije tuzlanske organizacije za promociju elektronske muzike Fobia i Different Style, za kraj muzički veoma uspješne godine, u subotu, 10.12.2016. godine, u klubu Palma,spremaju pravu muzičku poslasticu. Riječ je onastupusvjetski poznatog, holandskog, DJ-a i producenta elektronske muzike, bh porijekla, Baggi Begovića. Uz podršku vrsnih muzičkih znalaca, koju čine DJ Black Acid, Facho i Spunk, rasplesati će vas svojim muzičkim setom, putujući kroz tech house i techno, pa sve do deep i deep house zvukova.

Baggi je objavio desetine autorskih i remix izdanja za neke od top 10 produkcijskih kuća za house, deep house, techno i ostale srodne žanrove. Kao dj i producent još krajem 2010. godine do vrhunca je doveo skoro pa sve svjetske plesne podije, obradom Nirvaninog hita Smells Like Teen Spirit, s kojim je došao i na prvo mjesto Beatport Progressive Chart-a. Baggi Begović je neizostavno ime na najvećim muzičkim festivalima, poput Ultra Music festival Miami, Mysteryland, Global Gathering, Creamfields, Space Ibiza, EDC Las Vegas, EDC Brasil i White sensation. Roger Sanchez, Tiesto, Funkerman, Eric Morillo, Hardsoul i Rene Amesz su samo neka od imena sa kojima je zajedno radio produkciju, evente ili svjetske turneje.

– BLACK ACID jedan je od nauticajnijih promotora i DJ-a elektronske muzike na području Balkana i BiH. Osnivač je organizacije i vlasnik istoimenog labela „Fobia records“. Produkcija koju trenutno radi, nalazi se u setovima najboljih svjetskih DJ-a, objavljena je za Driving forces ili Reload black. U oktobru je izdao i svoje prve EPe “Lion Heart” i ” Firefly” na Phobiqu.

– FACHO je dugogodišnji član organizacije FOBIA. Za njega se s pravom može reći da, kao dugogodišnji znalac, svoje bogato muzičko iskustvo danas prikazuje kroz warm up setove, u kojima možete čuti najbolja groovy house, techno te electro izadanja.

– SPUNK je više od decenije prisutan u svijetu elektronske muzike, kao DJ, ali i kao organizator zabava, u clubu koji uspješno vodi, Mutvak-Orašje, na kojima su rezidenti neki od najboljih domaćih te lokalnih DJ-a i producenata. Aktivni je član organizacije FOBIA.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*