Konferencija „12 godina prilika za mlade“

Program omladinske banke Fondacije tuzlanske zajednice ove godine slavi 12 godina uspješnog postojanja i rada sa mladima – rada u kojem su mladi odlučivali o projektima mladih, dodjeljivali sredstva, monitorisali rad i zajedno unaprjeđivali život u pet zajednica Tuzlanskog kantona.

Konferencija pod nazivom „12 godina prilika za mlade“ koja će se održati u petak, 9.12.2016. godine u Narodnom pozorištu Tuzla poslužit će kao idealna prilika da se okupe svi nekadašnji, ali i trenutni članovi odbora. Konferencija koja će biti motivirajućeg karaktera obuhvatit će govore  aktivista koji su u periodu od 2004. godine od kada Omladinska banka i postoji, pa sve do danas uspjeli izgraditi vlastite karijere i postati prepoznatljivi u našem kantonu.

Inače, Omladinska banka je program koji na jedinstven način uključuje mlade u aktivnosti za dobrobit zajednice. U okviru ovog programa Fondacija tuzlanske zajednice stvara mrežu mladih uključenih u odbore, koji donose odluke i distribuiraju grantove za podršku projektima koje vode mladi u Tuzli, Lukavcu, Kalesiji, Srebreniku i Živinicama. Sredstva se usmjeravaju na projekte za dobrobit zajednice, koje predlažu i vode mladi uzrasta od 15 do 30 godina, s ciljem riješavanja problema mladih i zajednice.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*