Sveti Nikola u OŠ Pasci

Sv. Nikola je svetac katoličke i pravoslavne crkve, između ostalog zaštitnik djece i pomoraca. Na dan Sv. Nikole sva djeca su zadovoljna i vesela jer ih on posjećuje i dariva raznim slatkim poklončićima i slatkišima, a posebno onu djecu koja su bila dobra tijekom godine.
Tako je danas bilo i u OŠ „Pasci“ u Par selu gdje je došao Sv. Nikola i đake ove škole nagradio paketićima.

Volonteri Udruge mladih Par Selo-Dubrave također su bili vrijedni i pripremili darove uz pomoć Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“. Obilježavanje dana Svetog Nikole je već postala tradicija u OŠ “Pasci” i darovi su osigurani za sve đake ove škole u Par Selu, prve razrede područne škole u Gornjim Pascima i svu djecu koja nisu krenula u školu a dolaze iz ove lokalne sredine.
Danas je zaista bilo svečano i veselo u OŠ „Pasci“, a učenici su marljivo radili kako bi pripremili svečanu priredbu i kroz pjesmice i recitacije o Sv. Nikoli zahvalili Nikoli na dolasku. Ovo je još jedna u nizu zajedničkih aktivnosti koje OŠ „Pasci“ organizira u suradnji sa Udrugom mladih Par Selo-Dubrave na svim poljima djelovanja.

(Udruga mladih Par Selo-Dubrave/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*