Vijeće ministara BiH danas o platama i naknadama

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će danas na sjednici u Sarajevu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, koji je pripremilo Ministarstvo finansija i trezora.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je i razmatranje Izvještaja o izvršenju budžeta institucija i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za devet mjeseci ove godine.

Ministri bi trebalo da se izjasne i o dva nacrta ugovora o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj od kojih se jedan tiče nastavka Projekta Koridora Vc 2, a drugi Luke Brčko.

Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o finansiranju (Bolnice RS/B) između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke također je jedna od tačaka dnevnog reda današnje sjednice.

Pred ministrima će biti i Prijedlog odluke o osnivanju Komisije za koordinaciju pitanja mladih, a trebalo bi da budu upoznati i s kršenjem ustavnog prava Bošnjaka na slobodno korištenje i upotrebu bosanskog jezika u Republici Srpskoj, najavljeno je iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*