Rudnik Soli Tuzla ostvario 99 posto planirane proizvodnje

Zahvaljujući  podršci Vlade Tuzlanskog kantona, u Rudniku Soli Tuzla uspješno su riješili svoje probleme, te već sada se mogu pohvaliti kvalitetnom proizvodnjom, koja iznosi 99 posto od postavljenog plana i više nego dobrim odnosom s kupcima.

– Podaci, konkretno znače da smo 99 posto isporučili po planu, a, u odnosu na prošlu godinu, to je 14 posto povećanja proizvodnje, i mi smo veoma zadovoljni s tim i moramo istaknuti da i sljedeće godine još sedam posto ide povećanje proizvodnje, odnosno prodaje našim kupcima – izjavio je direktor Rudnika Soli Tuzla Anis Šaldić.

Rudnik je stabilan, sve obaveze prema radnicima i državi se uplaćuju redovno, poručuju iz ovog privrednog društva.

– Što se tiče Rudnika Soli Tuzla moramo se pohvaliti time da sve obaveze plaćamo, radnicima plate, sve obaveze prema našim dobavljačima, penziono, zdravstveno, znači sve apsulutno plaćamo. Firma je likvidna i ide sve ka većim uspjesima – dodao je Šaldić.

U ovoj godini postigli su rekordnu proizvodnju od rata do danas, pa je tako izvađeno tri miliona i 200 kubika slanice, a koji su usmjereni prema najvećim kupcima Šišedžam Sodi Lukavac i Solani Tuzla. U narednom periodu očekuju se energetske uštede i ulaganja u tehnološki napredak rudnika.

– U tom smjeru za sljedeću godinu smo već planirali energetske uštede, na rudniku je dosta zastario sistem pumpi, dosta je to na starom principu rađeno i sad planiramo za sljedeću godinu ići u tom projektu da energetsku uštedu pravimo od oko 30 posto – kazao je Šaldić.

Direktor Šaldić ističe da će Rudnik soli Tuzla pratiti pozitivni kurs te nastaviti njegovati dobar odnos s kupcima i s dobavljačima te da očekuje povećanje proizvodnje od sedam posto u narednoj godini.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*