Uz ove praktične savjete pripremite kokice kao iz kina

Datum:

Uz pomoć nekoliko jednostavnih savjeta možete pripremiti najukusnije i najhrskavije kokice poput onih koje ste probali u kinima.

Prije same pripreme bitno je koristiti umjerenu količinu ulja. Previše ulja može rezultirati kokicama koje su premasne pa je zbog toga bitno da ne pretjerate.

Također, bitno je obratiti pažnju i na kvalitet zrna kokica. Kako biste osigurali najbolji okus preporučuje se da koristite kokice sa svježim zrnom. U dodacima poput soli i drugih začina važno je da ne pretjerate jer to uništava prirodni okus kokica.

Kokice su najukusnije kada su svježe pripremljene, pa se ne preporučuje da ih ostavljate predugo nakon kuhanja jer mogu postati presuhe i izgubiti hrskavost. Osim toga, redovno protresanje lonca tokom kuhanja pomaže da se kokice ravnomjerno rasporede i ne izgore.

Ukoliko ih spremate sa posebnim prelivom, najbolje ga je dodati nakon što se kokice ohlade jer će to osigurati njihovu hrskavost i ravnomjerno raspoređivanje preliva.

Podijeli:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Povezano
INFO

Nesanica, kako da je pobjedite bez lijekova

Nesanica može predstavljati veliki problem, usporiti nas u svakodnevnom...

Što je bolje za mršavljenje, punomasni ili nemasni grčki jogurt?

Jogurt bi mogao biti najsvestraniji artikl na vašem popisu...

Kako da skuhate krompir za 15 minuta: Imat će ljepši ukus i neće biti gnjecav, otkrivaju profesionalci

Iskusni kuhari su otkrili šta treba da uradite kako...

Ovako ukusne i hrskave kokice još niste jeli: Uspijevaju svaki put, a tajna je ova 1 stvar

Želite provesti veče ispred TV-a uz vašu omiljenu grickalicu...