Nastavak operativne akcije kodnog naziva “Nasljednik”

U nastavku aktivnosti po predmetu kodnog naziva “Nasljednik”, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su rano jutros (15.05.2018. godine) na području Pala, Istočnog Sarajeva i Prnjavora, lišili slobode tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Organizovani kriminal“ iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelom  „Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti se provode po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U toku je vršenje pretresa na pet lokacija, nakon čega će lica lišena slobode tokom dana biti predata u nadležnost postupajućem tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenim licima se stavlja na teret da su u periodu juni 2016. – maj 2018. godine, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, osnovali organizovanu kriminalnu grupu radi krijumčarenja opojnih droga marihuana i skank iz Republike Albanije u Bosnu i Hercegovinu i daljnje distribucije i nezakonite prodaje navedenih opojnih droga na području Bosne i Hercegovine, Republike Austrije i Republike Hrvatske.

Više informacija će biti poznato po okončanju pretresa.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*