Incident na konferenciji CIK-a: Fadil Ćerimagić pitao da li neko glasa u ime njegove umrle majke

Na kraju press konferencije Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine koja se održavala u Sarajevu kada su saopćeni rezultati o izlaznosti na Općim izborima, dogodio se manji incident.

Nakon formalnog dijela pressa, kada su novinari dobili priliku da postave pitanja, ustao je čovjek koji se predstavio kao Fadil Ćerimagić. On je kazao da je građanin BiH te je naveo da se njegova majka na biračkom spisku već 11 godina, uprkos tome što je umrla. Pitao je zašto nije skinuta sa spiska, te da li je neko glasao u njeno ime.

Ćerimagić je uz pratnju osiguranja napustio salu u Parlamentu BiH.

– Došao sam na pres-konferenciju CIK-a nakon što sam već duže vrijeme pokušavao da dođem u CIK. Oni su me slali po općinama da idem i izbrišem svoju majku s liste. Nisam ja pravio listu. Nisam ja općinska izborna konferencija. Moja majka je umrla prije 11 godina, to sam odmah prijavio CIK-u, ali su oni meni rekli da ja idem da hodam po općini i odjavljujem je. Šta ja imam ići ako sam prijavio majku da je umrla, imam i umrli list. Njenu smrt sam prijavio CIK-u – kazao je Ćerimagić.

PATRIA

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*