Šefovi delegacija u Štokholmu zvanično predali pjesme za Eurosong

Šefovi delegacija na Eurosongu održali su 14. i 15. marta u Štokholmu sastanak na kojem su upoznati s novostima koje je pripremio domaćin, ali i zvanično predali pjesme koje će učestvovati na Takmičenju za pjesmu Evrovizije 2016. godine.
Nakon sastanka, sve pjesme kao i promotivni spotovi objavljeni su na zvaničnoj internet stranici Takmičenja za pjesmu Evrovizije www.eurovision.tv, saopćio je bh. tim Eurosonga.

Jedino su delegacije Hrvatske, Islanda i Malte dobile dodatni rok od nekoliko dana da Evropskoj radiodifuznoj uniji, koja je organizator takmičenja, dostave promotivne video materijale i spotove.

Šefica bosanskohercegovačke delegacije na Eurosongu 2016. Lejla A. Babović je rekla da su radovi u Globe Areni u Štokholmu u punom jeku te da organizatori uvjeravaju da će sve biti spremno za prve probe izvođača planirane za početak maja.

-Zajedno sa svim kolegama, šefovima delegacija ostalih zemalja, obišli smo mjesto održavanja ovogodišnjeg Eurosonga. Sama dvorana, kapaciteta oko 15.000 gledalaca, izgleda vrlo impresivno, ulaznice za sve večeri Takmičenja za pjesmu Evrovizije su skoro rasprodane i sa sigurnošću možemo reći da sve posjetioce, ali i gledaoce širom svijeta očekuje istinski muzičko-scenski spektakl – rekla je Babović.

Video snimak za pjesmu “Ljubav je…” u izvedbi Dalal, Deena, Ane i Jale na društvenim mrežama je pregledan više od million puta, a ove sedmice počinju sa prvim koreografskim probama za nastup u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga, 10. maja u Štokholmu.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*