Akcija Fondacije tuzlanske zajednice:Drvo za Angelinu

Angelina Hodžić – osoba koja nas je prerano napustila, a čije su težnje ka unapređenju zajednice bile utkane u brojne projekte koje je Fondacija tuzlanske zajednice realizovala, motivisala je ljude dobre volje širom svijeta da joj se zahvale na ekološki svojstven način.
Tako se u Fondaciji tuzlanske zajednice  rodila ideja „Drvo za Angelinu“ kojom je planirano da se posadi 160 sadnica stabala uz pomoć donacija građana. U kratkom je roku premašen prvobitan plan zahvaljujući velikom odazivu svih onih koji su poznavali Angelinu, ali i cijenili plemenitost akcije.

Do sada su skupljene donacije za kupovinu 205 sadnica, a ideju je podržalo i JP „Šume TK“ dd Kladanj doniravši još 100 mladih stabala.

Svih 305 sadnica distribuiraće se i saditi u mjesnim zajednicama pet opština Tuzlanskog kantona (Tuzla, Živinice, Srebrenik, Kalesija i Lukavac), odnosno u 24 naselja koja su uključena u Mrežu aktivnih zajednica.

Akcija sadnje će se vršiti prema naznačenom planu i satnici u svakoj zajednici , a svi zainteresovani građani mogu se priključiti aktivistima i biti dio akcije „Drvo za Angelinu“.

-Incijativu smo pokrenuli u februaru 2016. godine , a završićemo je sadnjom sadnica u Tuzli, dan nakon godišnjice Angelinine prerane smrti, u subotu 9. aprila. Želja Fondacije tuzlanske zajednice, Angelinine porodice i prijatelja je da nas „Drvo za Angelinu“ uvijek podsjeća na njen entuzijazam, optimizam, ogromno zalaganje u zajednicu. Upravo zato svi su dobrodošli da budu dio ideje koja čuva uspomenu na osobu koja je mnogo učinila za sve nas – saopštili su organizatori.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*