Samostalni sindikat radnika rudnika FBiH podržava izgradnju Bloka 7

Predsjedništvo Samostalnog sindikata radnika Rudnika Federacije BiH u ponedjeljak je prisustvovalo prezentaciji procedure odabira strateškog partnera i izgradnje BLOKA-7 u Termoelektrani Tuzla koju je izvršila Uprava JP ”Elektroprivreda BiH” d.d. Sarajevo.

Uporedo s izgradnjom BLOKA-7 TE Tuzla vrši se investiranje u modernizaciju rudnika uglja Kreka u Tuzli u visini od 200.000.000 KM.

Predsjedništvo Samostalnog sindikata radnika Rudnika FBiH u današnjem saopćenju je navelo da će pružiti apsolutnu podršku predstavljenom modelu izgradnje BLOKA-7, svjesni činjenice da samo uz pravovremenu izgradnju BLOKA-7 radna mjesta rudara u Rudnicima uglja ”Kreka” mogu biti sigurna.

– Rudari ‘Kreke’ i Samostalni sindikat radnika Rudnika FBiH će prihvatiti samo jednu odluku Parlamenta FBiH, a to je odluka po kojoj će se omogućiti početak izgradnje BLOKA-7 u TE Tuzla u suprotnom smo spremni svim snagama suprotstaviti se svima koji zbog političkih interesa ugroze početak izgradnje BLOKA-7 – ističu iz Sindikata radnika Rudnika FBiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.