Sa sjednice GV Tuzla : Minimalno 3 miliona KM za toplifikaciju grada

U toku je sjednica Gradskog vijeća Tuzla, na kojoj se razgovaralo o aerozagađenju u gradu. Tim povodom se vijećnicima obratio i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je najavio da će u ovoj godini biti mnogo više novca izdvojeno za toplifikaciju grada. Podsjetio je da je ovaj proces počeo 80-tih, a da je nastavljen 2003.godine. Do sada je u toplifikaciju grada uloženo 30 miliona KM, što je u prosjeku oko 2 miliona KM godišnje i dodao da će ove godine biti uloženo sigurno više sredstava, nego što je to bilo u proteklih 5-6 godina, minimalno 3 miliona KM. Za februar je najavljena temstak sjednica Gv Tuzla o aerozagađenju.

Trenutno se raspravlja o Budžetu Grada Tuzle, koji za 2017. godinu iznosi oko 50 miliona KM.

Inače, dnevni red sjednice je dopunjen sa još nekoliko tačaka dnevnog reda, među kojima su organizacija zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara u slučaju prirodne ili drugih nesreća, zatim kriteriji za ostvarivanje prava na proširenje oblika socijalne pomoći u Gradu Tuzli.

Dnevni red je proširen i informacijom o problematici snadbdijevanja grada toplotnom energijom s ciljem smanjenja emitovanja štetnih emisija u zrak i urgenciji za realizaciju Zaključka Gradskog vijeća Tuzla o gradnji podstanica za centralno grijanje, kojim bi se po povoljnim uslovima priključivali individualni stambeni objekti, te informacijom o provedenom postupku o ponovnom javnom oglasu za izbor jednog člana Upravnog odbora JU Gradski i prigradski stadion “Tušanj” Tuzla iz reda zaposlenika.

(RTV7)

 

s

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*