Turnir TŠK “Sloboda”: Druga subota u mjesecu

U organizaciji Tuzlanskog šahovskog kluba “Sloboda” u subotu  je održan turnir “Druga subota u mjesecu”. Turnir je odigran u prostorijama kluba.

Turnir je već bio uspješno organizovan u periodu 2007-2009. godina i jedan je od značajnih šahovskih dešavanja u gradu, kako zbog sistema takmičenja, tako i zbog okupljanja tuzlanskih šahovskih majstora.

U 2017. godini “Druga subota u mjesecu” će biti organizovana svaki drugi mjesec počev od aprila dok će sistem takmičenja ostati isti. Poslije pet odigranih turnira (april, juni, avgust, oktobar i decembar) sabrat će se svi osvojeni poeni na predhodnim turnirima i deset najuspješnih će u decembru mjesecu igrati završni turnir.

Na turniru je nastupilo 29 igrača. Igralo se 7 kola po švicarskom sistemu uz tempo od 15 minuta po igraču. Organizator je obezbijedio 10 nagrada, 8 redovnih i dvije specijalne (najuspješniji veteran i junior).

Poslije neizvjesnih i interesantnih partija pobjednik turnira sa 6 poena je Andrija Obad, drugo mjesto sa isto 6,0 poena ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima zauzeo Mirza Avdić dok je treće mjesto sa 5,0 poena osvojio, Fide majstor, Igor Iveljić.

Konačni poredak:

1.Andrija Obad (6,0 poena)

2.Mirza Avdić (6,0 poena)

3.Igor Iveljić FM (5,0 poena)

4.Dragan Dugonjić FM (5,0 poena)

5.Adnan Karahmetović FM (4,5 poena)

6.Buljubašić Sabahudin FM (4,5 poena)

7.Ahmed Ćorić (4,5 poena)

8.Ramiz Avdić (4,5 poena)

Najuspješniji veteran kluba je Mustafa Salkić dok je nauspješniji junior Enis Osmić. Sudijski posao su uspješno obavili Andrić Rafo i Željko Kovačević (klupske sudije).

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*