U toku sjednica Gradskoga vijeća Tuzla

Današnja sjednica Gradskoga vijeća Tuzla počela je minutom šutnje i odavanjem počasti tuzlanskoj mladosti stradaloj na Kapiji  25. maja 1995.godine, nakon čega je predsjedavajući GV Aleksandar Vujadinović podsjetio da će ovaj tragični događaj na području  grada biti obilježen polaganjem vijenaca i cvijeća, komemorativnom sjednicom u podne i oglašavanjima sirena u 20,55, u vrijeme kada su mladi nastradali od granate ispaljene sa Ozrena, prije 22 godine.

Prema utvrdjenom dnevnom redu su razmatrane i usvojene sljedeće tačke: Nacrt i odluka o provođenju regulacionog plana dijela prostorne cjeline „Kreka“ – sjeveroistok u Tuzli, zatim Ugovor  o spajanju Javne ustanove „Međunarodna galerija portreta“ Tuzla i JU Dom mladih Tuzla u Javnu ustanovu „Centar za kulturu“ Tuzla. Jedan od zaključaka po ovom pitanju odnosio se na izdvajanje sredstava iz rebalansa budžeta za renoviranje prostora i nova radna mjesta.

Vijećnici su sa 18 glasova ZA i 10 SUZDRŽAN usvojili Izvještaj o izvršenju budžeta Grada Tuzle za prva tri mjeseca ove godine.

Dnevnim redom danas je predviđeno i razmatranje  izvještaja o radu javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač ili suosnivač Grad, pa proteklu, 2016. godinu.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*