Nevrijeme u Lukavcu i Doboj Istoku rušilo stabla i uličnu rasvjetu

Prema podacima iz Kantonalnog štaba CZ Tuzla tokom proteklog dana nevrijeme praćeno pljuskovima i grmljavinama prouzrokovalo je probleme na područjima Lukavca i Doboj istoka.

Za 20-ak minuta u Lukavcu je vjetar izvalio na desetine stabala, oštetio nekoliko automobila, na pojedinim stanovima i poslovnim prostorima razbijena su stakla. Polomljena stabla potrgala su vodove ulične rasvjete u pojedinim ulicama, koja su ostala bez napajanja e. energijom. U kratkom roku vodena bujica je poplavila niže dijelove grada, u kojima je bio blokiran saobraćaj.

U Lukavac Gradu i u MZ Devetak također su poplavljene ulice, a voda je prodrla u nekoliko stambenih i pomoćnih objekata.Ekipe civilne zaštite općine Lukavac angažovale su pripadnike vatrogasne jedinice, kao i radnike drugih komunalnih službi, koje su radile na otklanjanju posljedica nevremena, uklanjanju stabala sa ulica kako bi se saobraćaj mogao odvijati neometano.

Jake padavine prouzrokovale su i pokretanje klizišta. U blizini stadiona Jošik, koje je bilo poslednjih dana sanirano ponovo je pokrenuto. Komisija za procjenu šteta danas će izaći na teren kako bi utvrdila razmjere ove prirodne nepogode koja je zahvatila općinu Lukavac.

Na području Doboj Istoka lokalni potoci su za kratko vrijeme nabujali i izlili se. Najteža situacija je bila u MZ Klokotnica gdje je u okruženju bilo oko 100 stambenih objekata. Nekoliko lokalnih puteva je bilo u prekidu.

Iz CZ TK saopćavaju da su vatrogasne jedinice na području TK-a imale dvije intervencije: u naselju Lukavica na trafostanici, VJ općine Gračanica imala je intervenciju na gašenju požara. U MZ Vukovije izgorjela je štala i 200 bala sijena. Vatrogasci VJ Kalasija nisu mogli intervenisati zbog nepostojanja pristupnog puta za vatrogasno vozilo.

(KU CZ Tuzla /RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.