Vlada će podržati učešće tuzlanskih rukometašica u Challenge cup-u

 

Vlada Tuzlanskog kantona podržat će ovogodišnje učešće Ženskog rukometnog kluba „Jedinstvo AtlasRelax“ na EHF-ovom Challenge Cup-u (Čelendž kupu), dogovoreno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa predstavnicima Kluba.

Naime, osvajanjem naslova viceprvakinja BiH rukometašice Jedinstva AtlasRelax-a izborile su pravo nastupa u ovom međunarodnom takmičenju, ali je učešće bilo upitno zbog nedostatka finansijskih sredstava.

„U skladu sa našom dosadašnjom praksom Vlada će podržati učešće našeg kluba u jednom tako renomiranom takmičenju kao što je EHF-ov Challenge Cup. Osim sportskog značaja, ovo učešće na najbolji će način promovirati Tuzlu, Tuzlanski kanton i Bosnu i Hercegovinu“ rekao je tokom sastanka premijer Gutić, te pozvao i lokalnu zajednicu da se uključi i pomogne učešće rukometašica na ovoj renomiranoj međunarodnoj sportskoj smotri.

„Mogu reći da prilično dobro razumijem stanje u kantonalnom budžetu i imajući u vidu tu činjenicu, moram istaći da svi sportski savezi, klubovi i udruženja trebaju biti zadovoljni za iznosom sredstava koji im biva doznačen. Ta sredstva sigurno nisu dovoljna, ali su odraz trenutnih realnih mogućnosti, i ja sam na tome Vladi zahvalan“ rekao je ovom prilikom Alija Hasić, član Skupštine Kluba.

„Mi razumijemo stanje u kojem se sportski klubovi nalaze i nastojimo, maksimalno podržati njihove aktivnosti, a posebno one koje imaju međunarodni karakter. Kako bi smo stvorili preduslove da ta pomoć bude još efikasnija i uopće kvalitetnija, Vlada će oblast sporta, uz kulturu, izdvojiti iz resora ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, te im dodati i oblast brige za mlade. Formiranjem novog Ministarstva za kulturu, sport i mlade kreirat ćemo i obavezu da se ovim oblastima u narednom periodu posveti više pažnje“, zaključio je premijer Gutić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*