Holandija: Stigao avion s tijelima žrtava leta Malasiya Airlinesa

Avion koji je prevozio ostatke tijela žrtava srušenog putničkog aviona Malasiya Airlinesa  iznad istoka Ukrajine sletio je u ponedjeljak u Holandiju.

Transportni avion holandske vojske dovezao je ostatke tijela žrtava koji su  posljednjih nekoliko dana pronađeni na mjestu nesreće, kao i uzorke DNK-a i lične stvari putnika.

Dosad je u Holandiju prebačeno 227 kovčega, prenosi AFP.

Holandskoj i australskoj policiji, koje u okviru istrage pretražuju mjesto nesreće u blizini mesta Grabovo, 79 kilometara istočno od Donjecka, danas su se pridružili i stručnjaci iz Malezije.

Više od 100 istražitelja iz te tri zemlje pretražuju područje uz pomoć pasa tragača i uglavnom pronalaze lične stvari, kao što su pasoši i foto albumi.

Boeing 777 na letu od Amsterdama do Kuala Lumpura srušio se 17. jula iznad istočne Ukrajine s 298 putnika i članova posade, od kojih su 194 bili državljani Holandije, a 43 Malezije.

U prvim danima poslije nesreće su pripadnici proruskih snaga, koji kontrolišu područje oko mjesta pada aviona, pronašli tijela više od 200 žrtava, koja su već prevezena u Holandiju, gdje se radi na njihovoj identifikaciji.

Međunarodni istražitelji su objavili da su prethodnih dana pronašli još tijela, ali nisu naveli koliko, prenosi Tanjug.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*