Na području Stanić Rijeke propuštaju se vozila

Na magistralnom putu M-4 Doboj-Gračanica od sinoć se na području Stanić Rijeke propuštaju vozila, ali i dalje se saobraća otežano jednom trakom. 

Na magistralnom putu M-14.1 Lončari-Brčko (u mjestu Krepšić) zbog poplave obustavljen je saobraćaj, tako da su vozila preusmjerena na regionalni put Brčko-Cerik gdje se saobraća otežano.

Zbog klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-18 Jajce-Crna Rijeka (Lučina), a zbog poplavljenog kolovoza potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Šešlije-Modriča (Vranjak. Podvožnjak na ulazu u Žepče još uvijek je neprohodan.

Zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put Zajednica-Lopare-Priboj.

I dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na ostalim putevima u BiH vozi se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, uz umjeren promet vozila. Na dionicama u višim predjelima vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle i niske oblačnosti.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 10 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena/RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*