Foto: nap.ba

Nikšić: Vlada još nema podatke koliko je objekata uništeno tokom poplava

Do sutra ćemo obaviti razgovore sa nekim ljudima kojima ćemo ponuditi mjesto direktora Fonda za pomoć poplavljenim područjima u Federaciji. Nakon toga, v.d. direktora Fonda bit će imenovan na sutrašnjoj sjednici Vlade FBiH – kazao je Nermin Nikšić, premijer FBiH nakon današnje sjednice Upravnog odbora Fonda za pomoć poplavljenim područjima, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Nikšić nije želio govoriti kome sve će biti ponuđeno mjesto direktora Fonda. Najprije, rekao je Nikšić, mora razgovarati sa kandidatima. Pozicija direktora Fonda, rekao je on, veoma je odgovorno i važno mjesto, pa je zbog toga i neophodno da njegov direktor bude odgovorna i sposobna osoba.

– Nećemo koristiti sredstva Fonda dok se ne formiraju insitucije koje će obezbijediti transparentno korištenje ovih sredstva i koja će osigurati da novac iz ovog Fonda dođe do onih kojima je istinski potreban – rekao je Nikšić.

Premijer je zamjerio općinskim vlastima s ugroženih područja da još uvijek nemaju tačne podatke koliki broj objekata je uništen tokom poplava u BiH.

– Vlada je tražila da se dostave podaci koliko je to objekata uništeno tokom katastofe koja je zahvatila BiH, ali još uvijek nismo dobili te podatke – upozorio je Nikšić.

Građani, rekao je Nikšić, već osjećaju pomoć na terenu. Dosta toga je urađeno. Nažalost, napominje premijer, stepen šteta koje su izazvale poplave je toliki da će biti potrebno mnogo vremena da se sve sanira, piše NAP.

(NAP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*