U Tuzli radionica “Monitoring i evaluacija”

Grad Tuzla u saradnji sa Udruženjem za istraživanje i društvene inovacije – ADT, Udruženjem za razvoj NERDA i Svjetskom bankom, organizuje radionicu  “Monitoring i evaluacija”.

Radionica koja će biti održana  u 09.00 h u Domu penzionera, okupit će  predstavnike javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Tuzla, kao i relevantne predstavnike Gradskog vijeća i Gradske uprave u cilju unapređenja kapaciteta i politika koje se odnose na praćenje i procjenu rada javnih preduzeća i ustanova.

Na radionici će biti predstavljeni i preliminarni rezultati provedenog istraživanja o praksama praćenja i procjene, odnosno monitoringa i evaluacije javnih usluga i rada javnih preduzeća i ustanova Grada Tuzla, kao i mehanizmima društvene odgovornosti.

Radionica se realizuje u okviru projekta „Povećanje učešća građana u evaluaciji i praćenju rada javnih preduzeća u Gradu Tuzla”, koji se provodi od septembra ove godine. Projekat predstavlja nastavak saradnje između Grada Tuzle i Svjetske banke u okviru regionalnog Programa urbanog partnerstva (UPP II) koji vode Svjetska banka i Republika Austrija u saradnji sa velikim brojem gradova i organizacija u Jugoistočnoj Evropi, a u čiju realizaciju se uključio i Grad Tuzla u aprilu 2016. godine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*