Gradačac: Sutra otvaranje Sajma šljive

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković-Lijanović sutra će u Gradačcu otvoriti 41. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive.

Na 13.000 četvornih metara otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora svoje proizvode, od 27. do 30. kolovoza, predstavit će blizu 230 proizvođača i prerađivača hrane, zaštitnih sredstava, mineralnih gnojiva i poljoprivrednih strojeva iz BiH, zemalja regije, Jordana i Turske.

Kao i na prethodnim, i na ovogodišnjem Sajmu šljive u Gradačcu održat će se tradicionalno stručno-znanstveno savjetovanje „AgroTech“ i dodjela medalja za kvalitetu proizvoda.

Savjetovanje će imati međunarodni karakter, a aktualne teme iz oblasti agrara prezentirat će profesori s poljoprivrednih fakulteta iz Sarajeva i Zemuna (Srbija).

Posebna pozornost bit će posvećena temama o nastavku proizvodnje nakon poplava koje su izavale velike štete na poljoprivrednim površinama u Bosni Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

I ove godine bit će nekoliko kolektivnih prezentacija gospodarskih potencijala općina, županijskih gospodarskih komora i grupacija poljoprivrednih proizvođača i prerađivača.

Turističke potencijale predstavit će Turistička zajednica Federacije BiH i Turistička zajednica Tuzlanske županije.

Ovu gospodarsko-turističku manifestaciju pratit će bogat kulturno-zabavni program u organizaciji općine Gradačac.

Ovogodišnji partner 41. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajma šljive je BH Telecom.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*