Ponovni napad na vijećnika Mehmeda Mujića

Vijećnik Socijaldemokratske partije (SDP) u Općinskom vijeću Tuzla Mehmed Mujić ponovo je danas verbalno napadnut u Kiseljaku kod Tuzle, saopćilo je Udruženje “Evropski put Roma” čiji je Mujić predsjednik.

Mujić navodi da je sa suprugom bio u prodavnici kad su ka njemu krenule nepoznate osobe. – Psovali su mi sve i svašta, jedan od njih me je pokušao udariti pesnicom. Uspio sam izbjeći udarac a drugi napadač je onda krenuo ka mojoj supruzi. Uspjela je pobjeći a nakon još niza prijetnji i psovki, napadači su se udaljili s mjesta događaja – kaže Mujić.

Prošle godine on je fizički napadnut na području Brčko Distrikta, prijećeno mu je i u tuzlanskoj mjesnoj zajednici Kiseljak. – Ne znam hoće li prestati napadi na mene. U protekloj sedmici uspješno smo realizovali projekt stipendiranja odličnih romskih učenika, osigurao sam i asfaltiranje ulice u jednom romskom naselju, ali napadi na mene i moju porodicu ne prestaju. Današnji slučaj sam prijavio policiji a tražim i od međunarodnih organizacija u našoj zemlji da stanu u moju zaštitu – navodi Mehmed Mujić .

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*