Priručnik ”Smjernice za rad defektologa/edukatora-rehabilitatora u redovnoj osnovnoj školi“ namijenjen svima koji su uključeni u inkluzivno obrazovanje (VIDEO)

U Tuzli je upriličena promocija   priručnika ”Smjernice za rad defektologa/edukatora-rehabilitatora u redovnoj osnovnoj školi“ .  Izdavač priručnika je Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Tuzla a finansijer je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke.

Priručnik je namijenjen defektolozima/edukatorima-rehabilitatorima koji svoj profesionalni angažman obavljaju u redovnim osnovnim školama. Priručnik će, također, moći koristiti i ostali učesnici  inkluzivnog obrazovanja (učitelji, stručni suradnici, pedagozi, psiholozi, roditelji), kao i šira društvena javnost, kako bi se upoznali sa zadaćom defektologa/edukatora-rehabilitatora u redovnoj školi.

Tim povodom, u otvorenom programu „Tuzla danas“ ugostili smo mr sci.Selmu Hodžić, defektologa u JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla i Zanu Delić, defektologa u OŠ Tušanj i OŠ Tojšići.

(RTV7)

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*