Izvoz Klasovih proizvoda i tuzlanske soli u Katar

U sklopu posjete bh. privredne delagacije Kataru, juče je potpisan sporazum o izvozu Klasovih proizvoda i tuzlanske soli u ovu zemlju.

Dvadesetak privrednika iz naše zemlje u pratnji predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, koji se nalazi u višednevnoj posjeti Kataru, učestvovalo je na Biznis forumu u Dohi.
Na forumu su prezentirane mogućnosti privredne saradnje dvije zemlje sa posebnim naglaskom na unapređenje robne razmjene i povećanje broja investicija.
Bh. delegacija sastala se i s predstavnicima Privredne i trgovinske komore Katara, kojima su prezentirani ekonomski i investicioni potencijali BiH s posebnim akcentom na prioritetne sektore, poput energetike, transporta, te različitih industrijskih grana.

“Posebno su im zanimljive poljoprivredna i prehrambena industrija – jer su vrlo zainteresirani za proizvodnju i uvoz hrane iz BiH u Katar. Jučer je potpisan i jedan sporazum o izvozu Klasovih proizvoda i tuzlanske soli u Katar, što će biti dobar primjer da nastavimo trgovinsku saradnju”, istakao je Zvizdić, prenijela je FTV.

Bh. privrednici obišli su i neka gradilišta na kojima radove izvode bh. firme, između ostalog, dvije metro stanice i Stadion u Dohi gdje će 2019. godine biti održano Svjetsko prvenstvo u atletitici.

Dosadašnja trgovinska razmjena dviju zemalja bila je prilično skromna, međutim, uvođenjem direktne aviolinije povećana je zainteresiranost katarskih biznismena za ulaganje u BiH.

(indikator)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*