SIPA: Jutros počela akcija kodnog naziva “Meso”

Po nalogu Tužiteljstva BiH u više gradova se provodi akcija kodnog naziva “Meso“ i jedna je od najvećih akcija u borbi protiv organiziranog kriminala i višemilijunskih poreznih utaja – saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Akcijom rukovodi tužitelj Tužiteljstva BiH, iz Operativnog stožera akcije, a u aktivnostima na terenu sudjeluje više stotina policijskih djelatnika SIPA-e i Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

O svim aktivnostima izravno se informira i glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, s obzirom da se radi o jednom od najsloženijih predmeta organiziranog kriminala u postdejtonskoj BiH, navode iz Tužiteljstva BiH.

Radi se, između ostalog, o poreznim i carinskim utajama u iznosima od više milijuna KM, koje su počinjene sa osnivanjem i kasnijim fiktivnim gašenjem poduzeća, sa ostavljenim velikim dugom za porez.

Navedena poduzeća su se bavila uvozom, proizvodnjom i preradom mesa i mesnih prerađevina.Za navedene višemilijunske iznose je oštećen budžet BiH te na taj način i svi građani naše zemlje – ističu u Tužiteljstvu BiH.

Aktivnosti se provode na ukupno 14 lokacija u gradovima diljem Bosne i Hercegovine, a bit će realizirano lišenje slobode oko 10 osumnjičenih osoba, te pretresi u tri poduzeća.

Među osumnjičenima ima i zvučnih imena iz privrednog i javnog miljea u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.