Predstavnice SOEE Jenni Hakkinen i Ilse Hemmelmayer BiH: U Brisel se vraćaju sa pozitivnim komentarima

U okviru Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade “Parallel” održana je javna tribina na temu “Budimo emotivna i profesionalna podrška” na kojoj su predavači bili prof. dr. Alma Dizdarević, Ivana Paunović, doc. dr. Kada Delić Selimović, te gošće, predstavnice Specijalne olimpijade za Evropu i Euroaziju, Jenni Hakkinen i Ilse Hemmelmayer.

Tokom realizacije projekta, Hakkinen i Hemmelmayer imale su uvid u sve aktivnosti u okviru Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade “PARALLEL”, a pod lupom su bili unified košarka i health program.

Na završnom dijelu manifestacije obje predstavnice SOEE su predstavile programe koje sprovode u zemljama članicama, to su health program i unified sport i program mladih.

Tokom trodnevnog boravka upriličeni su sastanci za predstavnicima ustanova koje su dale podršku PTSO “PARALLEL”, a to su Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli i Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK.

Na kraju, predstavnice SOEE, Ilse i Jenni dale su punu podršku projektima i aktivnostima koje sprovodi SOEE u saradnji sa ustanovama na području BiH, a riječi pohvale su upućene organizatorima Prijateljskog takmičenja SO “PARALLEL” s obzirom da je ovo jedinstven primjer da studenti organizuju ovakvu manifestaciju na visokom nivou na volonterskoj osnovi.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*