Poziv mladima za projektne ideje

Fondacija tuzlanske zajednice u okviru svog programa Omladinske banke raspisala je poziv za projektne ideje svim zainteresovanim mladima, a koji su članovi omladinskih organizacija ili neformalnih grupa mladih iz Tuzle, Srebrenika, Kalesije, Živinica ili Lukavca.

Fondacija će finansijski podržati projektne ideje mladih u iznosu od 1000 do 2000 KM. Ova podrška se realizira u okviru kampanje pod nazivom ”Budi junak svoje zajednice”.

-Kampanju smo simbolično započeli 12. augusta na Međunarodni dan mladih, sa idejom da koristeći sve raspoložive resurse promovišemo sistem vrijednosti u kojem su istinski junaci zajednice oni mladi koji svakodnevno uče, istražuju i razvijaju svoje vještine i kompetencije. Istovremeno, želimo pokazati da u našoj zajednici postoje biznisi i individualci koji pokazuju svoje filantropske osjećaje i pomažu razvoju svoje lokalne zajednice finansirajući i podržavajući mlade – saopćeno je iz Fondacije tuzlanske zajednice.

O samoj podršci projektima mladih, kao i dosad, upravo odlučuju mladi, odnosno članovi odbora Omladinske banke Fondacije tuzlanske zajednice.

Odobrene projekte će u najvećoj mjeri finansijski podržati Fondacija, ali se očekuje i podrška lokalnih biznisa i filantropa.

Poziv je otvoren do 26. septembra, a bit će podržani inovativni projekti koji direktno unapređuju uslove življenja mladih u općinama Tuzla, Srebrenik, Kalesija, Živinice i Lukavac uz uslov da i aplikanti pronađu 20 prijatelja koji će podržati njihov projekt sa po 10 KM.

Inovativnom kampanjom i pristupom nastoji se uz finansijsku podršku mladim, unaprijediti život mladih u zajednici uz uključivanje što većeg broja aktivista, volontera i lokalnih donatora.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*