Zlatna medalja za Irmelu Peranović

Danas je u okviru finalnih takmičenja na Evropskim olimpijkim igrama koje se od 09.-21 septembra održavaju u belgijskom gradu Antwerpu osvojena prva zlatna medalja za predstavnicu Specijalne olimpijade BiH u plivanju na 25 slobodno koju je osvojila Irmela Peranović.

Osim Irmele Peranović danas je u finalu nastupio i Miro Vasić koji je takodjer plivao 25. slobodno sa rezultatom 15,89 s. Iako je Vasic isplivao svoje najbolje vrijeme nažalost za samo 5 stotinki mu je izmakla bronzana medalja.

Svoj prvi preliminarni nastup u disciplinama 100 leđno i 200 m leđno imao je Zlatan Horo koji je u obje discipline osvojio I mjesto.

Pored nastupa u plivanju danas su na sportskim terenima bili i stonoteniseri Irma Juhić i Damir Rimac koji su u finalu u dublu osvojili takodjer odlično četvrto mjesto.

Sutra Rimac i Juhić imaju svoje finalne nastupe u pojedinačnim konkurencijama.

Kad su u pitanju nastupi atletičara sutra 17. septembra na programu su finalni nastupi NIHADE BULJUBAŠIĆ koja će nastupiti u disciplini 100m, ADMIRA AŠĆERIĆA I MERSADA REDŽIĆA koji će nastupiti u disciplini 200m, kao i KRISTINE KLAČAR koja će nastupiti u skoku u dalj.

Pored takmičarskog dijela danas su sportisti Specijalne Olimpijade prisustvovali i HEALTY PROGRAMU gdje su imali zdravstvene i psihofizičke preglede.

(Kada Delić/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*