U prvih šest mjeseci prihodi 489.181.726,00 KM

Vijeće ministara BiH usvojilo je i uputit će Predsjedništvu BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH Izvješće Ministarstva financija i trezora o izvršenju proračuna institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza BiH za prvih šest mjeseci 2014. godine.

Ukupni prihodi i primitci za prvih šest mjeseci ove godine iznosili su 489.181.726,00 KM, a ukupno izvršeni rashodi 403.880.847,00 KM. Plaće i naknade zaposlenih u institucijama ostale se na istoj razini kao u protekle dvije godine, što je rezultat smanjivanja plaća, toplog obroka, regresa i dnevnica zaposlenim u institucijama BiH, a dodatno se uštedjelo na reprezentaciji i izdatcima za fiksnu i mobilnu telefoniju nakon primjene internih pravilnika u ovim oblastima.

U prvoj polovici ove godine izmirene su sve dospjele obveze po osnovi servisiranja vanjskog duga u ukupnom iznosu od 395,31 milijuna KM, od čega se na otplatu glavnice odnosi 346,85 milijuna KM, a na otplatu kamata, servisnih i drugih troškova 48,46 milijuna KM, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.