Gimnastičarke BiH učestvuju na Evropskom prvenstvu

Od 1-3 juna u Guadalajara ( Španija) će se održati 34-to Evropsko prvenstvo u Ritmičkoj gimnastici ( 34th European Championship in Rhyithmic Gymnastics). Po prvi puta od osnivanja BiH naše gimnastičarke de uzeti učešće na Evropskom prvenstvu i ovo je Istorijski trenutak za gimnastiku BiH.

Na ovom veoma značajnom i prestižnom takmičenju će učestvovati 40 evropskih država i 243 gimnastičarke koje će se takmičiti u grupnim i individualnim vježbama.

U delegaciji Bosne i Hercegovine će biti gimnastičarke Anđela Vasković i Esma Mujačiću pratnji selektorice Svitlane Tinjić i trenerice reprezentacije Aide Hadžić. Gimnastičarke BiH će se takmičiti u Individualnim vježbama sa četiri rekvizita: obruč, lopta, čunjevi i traka .

„ Nakon dužeg pripremnog perioda odlazimo po prvi puta na Evropsko prvenstvo gdje će nam biti čast predstavljati našu državu. Na ovom jakom i značajnom takmičenju će učestvovati države gdje je gimnastika veoma popularna i odakle dolaze najbolje gimnastičarke na svijetu, tako da će konkurencija biti veoma jaka. Pred našim gimnastičarkama je zadatak da što bolje odrade svoje vježbe i dostojno predstave BiH“ izjavila je selektorica Svitlana Tinjić.

„ Presretna sam što ću predstavljati BiH na Evropskom prvenstvu i to je velika čast a ujedno i velika odgovornost . Zahvaljujem se Selektorici Svitlani Tinjić, koja je i moj klupski trener, što
me izabrala da nastupam za reprezentaciju BiH“ izjavila je gimnastičarka Esma Mujaćić.

„ Veoma sam ponosna i sretna što ću biti dio ekipe koja će nastupati na Evropskom
prvenstvu. Ovo je moje prvo veliko takmičenje i trudit ću se da opravdam povjerenje selektorice
Svitlane Tinjić i da joj se zahvalim što me pozvala da nastupam za reprezentaciju BiH.
Ovim putem želim da se zahvalim i svojoj  klupskoj trenerici Ajlini Dujmović
za sav dosadašnji njen trud i vrijeme koje je posvetila meni“ izjavila je gimnastičarka Anđela Vasković.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*