Za učešće na privrednoj konferenciji u Austriji prijavljeno više od 30 bh firmi

Više od 30 kompanija iz Bosne i Hercegovine prijavilo se za učešće na privrednoj konferenciji u Austriji u okviru koje je planirano da bude organizovana berza ponuda za investitore ili kupce robe koja bi posebno bila namijenjena firmama koje su pretrpjele štete tokom poplava, potvrđeno je za Agenciju Fena iz Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH.

Najviše prijavljenih je iz sektora metaloprerade – pet kompanija, a tu su i po četiri iz sektora proizvodnje namještaja i prehrane, te tri kompanije iz sektora građevinarstva.

Osim spomenutih sektora, među prijavljenim firmama su i one koje se bave međunarodnim transportom, izdavaštvom, proizvodnjom ambalaže, proizvodnjom tekstilnih proizvoda, proizvodnjom podnih obloga, energetikom, šumarstvom, te proizvodnjom sredstava za čišćenje i elektroopremom.

Iz Komore navode da će profili prijavljenih kompanija i njihovi prijedlozi za različite vidove poslovne saradnje biti dostavljeni austrijskoj Privrednoj komori koja će ponude dostaviti austrijskim kompanijama i shodno njihovom interesu dogovoriti bilateralne sastanke u toku konferencije.

VTKBiH je 8. septembra obavijestila bh. privredne subjekte da je od Ministarstva vanjskih poslova BiH primila inicijativu za organizaciju privredne konferencije u Austriji, a predloženi termin održavanja ovog događaja je 20. novembar 2014.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*