Preporuka političkim subjektima

Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica općine Tuzla uputila je obavještenje političkim strankama, koalicijama, listama nezavisnih kandidata i nezavisnim kandidatima, koji su ovjereni za učešće na općim izborima 2014. godine.

U skladu sa članom 7.2. Izbornog zakona BiH, u cilju osiguranja ravnopravnog tretmana i jednakog pristupa svih političkih subjekata javnim mjestima i javnim objektima tokom izborne kampanje, obavještavamo političke stranke, koalicije, liste nezavisnih kandidata i nezavisne kandidate, koji su ovjereni za učešće na općim izborima 2014. godine da su im, u vrijeme izborne kampanje, za održavanje javnih skupova na raspolaganju sve primjerene javne površine sem Trga slobode i Trga ispred bivšeg kina Centar. Javne površine se za ovu namjenu izdaju po zahtjevu prema Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Općine Tuzla, a u skladu sa članom 49. Odluke o komunalnom redu (Sl. glasnik općine Tuzla br. 4/10).

Takođe, Općina Tuzla će u skladu sa članovima 16. i 17. Odluke komunalnom redu (Sl. glasnik općine Tuzla br. 4/10) omogućiti ravnopravan tretman svim političkim subjektima za izlaganje oglasa, plakata i postera i drugog sličnog materijala na mjestima gdje je dozvoljeno plakatiranje i oglašavanje. Nadležni organ ne može odobriti postavljanje oglasa, plakata, postera, ispise imena ili slogana koji su u vezi sa izbornom kampanjom unutar ili na zgradama u kojima su smješteni organi vlasti na svim nivoima, javna preduzeća, javne ustanove i mjesne zajednice, na vjerskim objektima, na javnim putevima osim na mjestima predviđenim za oglašavanje.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*