Centralna komisija BiH i OSCE u BiH potpisali Memorandum o razumjevanju

U sjedištu Centralne izborne komisije (CIK) BiH u Sarajevu potpisan je Memorandum o razumjevanju između CIK-a BiH i Misije Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi u Bosni i Hercegovini (OSCE u BiH).

Memorandum su potpisali Stjepan Mikić, predsjednik CIKBiH i ambasador Jonathan Moore, šef Misije OSCE u BiH.

Memorandum predviđa da će Misija OSCE-a u BiH i dalje biti spremna pružati podršku Centralnoj izbornoj komisiji BiH, a u vezi s provedbom Izbornog zakona BiH, Zakona o finansiranju političkih partija, Zakona o Vijeću ministara BiH i svih ostalih propisa, s posebnim naglaskom na jačanju kapaciteta i podizanju nivoa svijesti u interesu očuvanja i poboljšanja poštivanja normi, standarda, obaveza i principa prihvaćenih i potpisanih od strane BiH.

Podrška OSCE-a u BiH ogledaće se i kroz provedbu projekata u cilju unapređenja izbornog procesa kao i unapređenja u domeni ispunjenja ostalih odgovornosti Centralne izborne komsije BiH.

Današnje potpisivanje Memoranduma o razumjevanju samo je nastavak dugogodišnje dobre saradnje Centralne izborne komisije BiH i Misije OSCE-a u BiH, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.