(VIDEO) Radionica sa Rambo Amadeusom oduševila mlade muzičare u Tuzli

Muzička radionica, sa Rambo Amadeusom i njegovim kolegama iz benda, oduševila je mlade muzičare, tokom dvosatnog druženja u Kući plamena mira. Aktivnosti su bile raspoređene u tri sesije, uvodni razgovor, praktični dio, sa vježbama, dok su u trećeoj sesiji predavači odgovarali na pitanja mladih i razgovarali sa njima u prijateljskoj i izuzetno opuštenoj atmosferi.

Rambo Amadeus i njegove kolege iz benda su na vrlo profesionalan, iznad svega pedagoški, način, mlade muzičare upoznali sa njihovim prvim mužičkim koracima i osnovnim znanjima o muzici.

cof

cof

Popularni muzičar je govorio o, naučno dokazanom, pozitivnom uticaju muzike na razvoj i obrazovanje mladih, o tehnikama sviranja različitih instrumenata te ličnim iskustvima na sceni. Predavanje je održao u svom prepoznatljivom stilu, duhovito, zabavno i bez dlake na jeziku.

Radionica je upriličena sa ciljem da mladim muzičarima omogući razmjenu iskustava i znanja sa profesionalcima, koji već nekoliko decenija, veoma uspješno nastupaju na regionalnoj sceni.

Tim povodom gošće u Otvorenom programu Radija 7 Tuzla bile su dvije djevojke koje su učestvovale u radionici.

Kakve su njihove impresije, saznat ćete u video prilogu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*